RESIDÈNCIA L'ARXIU
Primera Residència de Creació i Investigació a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona

Artistes seleccionats
Tatiana Donoso
Cris Bartual
Jorge Alamar

Membres del jurat

Joaquim Nolla Aguilà
Director de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona

Manel Margalef Arce
Director del Museu d’Art Modern de Tarragona

Frederic Montornés
Comissari independent

Organitzen
Centre d’Imatges de Tarragona
L’Arxiu
SCAN Tarragona

Logo_L'Arxiu_bn_petit

Crèdits foto Tatiana Donoso:

Autor: Frederic Juandó Alegret
Fons: Frederic Juandó Alegre
Entitat: Arxiu General Diputació de Barcelona
Suport: Postal 10 x 15cm

El Festival SCAN Tarragona i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona (AHCT) posen en marxa la primera Residència de Creació Artística i d’Investigació per al desenvolupament de projectes artístics i d’investigació a partir del fons fotogràfic i audiovisual dipositat al Centre d’Imatges de Tarragona (CIT) de l’Arxiu de Tarragona.

ARTISTES PARTICIPANTS

TatianaDonoso

Tatiana Donoso

Amb el projecte Per tornar només tinc la tendresa, Donoso investiga al voltant de la migració de postguerra per fer emergir rastres i latències de les imatges a través d’intervenir-les artísticament. Amb l’alteració de l’obra original, l’artista aporta un relat íntim i sensible a través de la tendresa del gest de brodar.

Tatiana Donoso és fotògrafa i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Treballa com a tècnica d’arxiu especialitzada en gestió d’arxius fotogràfics. La seva pràctica artística gira al voltant de les memòries del cos vinculades a l’experiència d’exili i migració, així com la biopolítica en relació a la maternitat i les cures, on posa en diàleg la fotografia amb disciplines artístiques com el brodat o la poesia.

https://tatianadonoso.wixsite.com/fotogra 

Cris Jorge

Acollint-se a la idea d’imatge escanejada, ambdós artistes utilitzen l’any 1984 com a filtre per descobrir, d’entre la ingent quantitat d’arxius digitalitzats del fons de l’Arxiu Històric de Tarragona, quines fotografies han estat datades el 1984. És a través de l’exploració d’aquestes fotos que s’establiran vincles entre diferents temàtiques i fets, i es generaran noves imatges tot creant una narrativa que qüestionarà la nostra percepció del temps i la memòria col·lectiva.

Cris Bartual (València, 1996) és una artista visual que treballa amb la fotografia a partir de l’experimentació, l’error i allò accidental. El seu treball abraça qüestions sobre la bretxa entre el que és real i el que és fictici, la memòria o la naturalesa, des de la comprensió del propi entorn.

Jorge Alamar (València, 1985) és docent, comissari i investigador en l’àmbit de la fotografia. Actualment, dirigeix La Fotoescuela, el festival El Dia de la Foto i forma part de l’editorial Polvora Verlag.

www.instagram.com/crisbartual
www.instagram.com/jorge.alamar