BLOC
Núm. 1 · Epigrafia: del passat al present

Data de la presentació
Diumenge 17 de desembre de 2023 a les 12 h.

Lloc
Necròpolis Paleocristiana de Tarragona
Av. de Ramón y Cajal, 84
43005 Tarragona

Com arribar-hi

Artistes
Col·lectiu Photo KM 0
Pep Escoda
Gerard Boyer
Carles Llop
Verònica Moragas
Nani Nolla
Rubén Perdomo
Cristina Serra
Albert Villena

Text
Diana Gorostidi

Disseny
131 estudi gràfic

Organitzen
Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
SCAN Tarragona

MNAT Mesa de trabajo 1
@PepEscoda1

L’edició del primer número de BLOC. Publicació d’autor del festival SCAN obeeix a la voluntat del festival d’explorar nous formats creatius, així com incitar la interdisciplinarietat entre llenguatges expressius, concretament els de la fotografia, la paraula i el disseny.

Així mateix, la publicació té com a finalitat divulgar el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic tarragoní des d’un vessant contemporani i d’autor, i arribar a nous públics. Comptem amb el suport del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT).

Per bastir els continguts d’aquest número de llançament, l’SCAN ha convidat el col·lectiu fotogràfic tarragoní Km0.

Núm. 1 · Epigrafia: del passat al present
L’epigrafia llatina és una ciència històrica i arqueològica l’objecte de la qual és l’estudi, la catalogació i la traducció d’antigues inscripcions llatines gravades sobre materials diversos. L’epigrafia té per finalitat desxifrar, llegir i interpretar les inscripcions trobades per tal d’obtenir-ne la major quantitat possible d’informació. A partir d’epigrafies de la ciutat de Tarragona, el Col·lectiu Photo Km0 en fa una selecció i una lectura i els dona una visió contemporània amb imatges ben diverses. Cada autor tria una epigrafia i a partir d’aquí desenvolupa el seu discurs i la seva narrativa. És alhora un projecte fotogràfic i un estudi didàctic que permetrà, a partir de les coordenades obtingudes de la localització de cada imatge, crear una ruta que ens donarà informació per apropar-nos-hi i conèixer racons de la nostra ciutat, d’aquell passat que perviu en el present. Serà com descobrir la diversitat de persones que van viure a Tàrraco, i l’ànima de les quals potser encara hi viu…

Cadascun dels autors del col·lectiu treballa des d’una llibertat total quant a visió o interpretació, i també a l’hora de triar la tècnica fotogràfica emprada per al desenvolupament del seu treball creatiu.
Km0