JURAT - PREMI FULL CONTACT 2018

Chantal Grande
Membre del jurat del premi Full Contact

És la directora artística del Festival Internacional de fotografia SCAN Tarragona.

El 1981 funda la Galeria Forvm de Tarragona especialitzada en fotografia, on exposa primeres figures nacionals i internacionals com Joan Fontcuberta, Valentín Vallhonrat, Pere Formiguera, Toni Catany, Bernard Plossu o Rafael Sanz Lobato, entre molts d’altres. La Galeria Forvm roman oberta fins al 2006.

Fou membre fundador, directora i comissària des de 1988 fins al 2010, del Centre d’Art Contemporani, Tinglado 2, situat al Port de Tarragona i fou també directora d’exposicions del festival Le Printemps de Cahors (edicions 1994 i 1996).

L’any 2008 va ser consellera artística de la Fundació HSBC per la Fotografia. i del 2009 al 2011 va ser membre del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) – Generalitat de Catalunya.

Des del 2008 és presidenta de la Fundació Forvm per la Fotografia de Tarragona. És membre del jurat del Prix International de la Photographie i del Prix du livre a Arles, França; i membre de la comissió de compra de la Maison Européenne de la Photographie de París.

Olivier Spillebout
Membre del jurat del premi Full Contact

El 1997 va decidir transformar una fàbrica abandonada a Lille (França) en un museu dedicat a la fotografia: la Maison de la Photographie que durant vint anys ha focalitzat el seu treball en el suport a la creació, la producció i la promoció dels artistes.

L’any 2000, va posar en marxa Transphotographiques Festival, amb l’objectiu de divulgar el treball dels joves fotògrafs europeus produint intercanvis amb galeries i altres festivals.

La participació de prestigiosos fotògrafs tals com Ronis, Klein, Lindbergh, Lagerfeld o Roversi en els centres i esdeveniments que gestiona, confirmen la gran reputació internacional que Olivier Spillebout ha assolit al llarg dels darrers anys.

Glòria Picazo
Membre del jurat del premi Full Contact

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Crítica d’art i comissària d’exposicions independent. Ha col·laborat amb museus com el CAPC Musée d’Art Contemporain de Burdeus i el MACBA de Barcelona. Del 2003 al 2015 va dirigir el Centre d’Art la Panera de Lleida.

Ha impartit classes d’art contemporani i comissariat d’exposicions en màsters de la Universitat de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Politècnica de València, així com a La Casa Encendida de Madrid.

És assessora per les adquisicions de les col.leccions del FRAC Còrsega i de la Comunidad de Madrid i de la Fira Arts Libris de Barcelona.

Ha comissariat mostres com Gina Pane (Palau de la Virreina de Barcelona i Salas de la Diputación de Huesca), Orientalismos i Nómadas y Bibliófilos al Koldo Mitxelena de Donosti i El instante eterno al EACC de Castelló. Entre 2017 i 2018 presentà l’exposició Bibliotecas insólitas a La Casa Encendida de Madrid i a Arts Santa Mònica de Barcelona.

Semíramis González
Membre del jurat del premi Full Contact

És comissària independent i actualment és directora artística de les fires JustMAD (Madrid) i JustLX (Lisboa).

Està llicenciada en Història de l’Art i és màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual en el Museu Reia Sofia. Ha comissariat projectes, com 1-600 d’Estefanía Martín Sáenz a la galeria Gema Llamazares (Gijón); Cabestro de Carol Caicedo a El Cuarto de invitados; En lo salvaje en el Centro de Arte de Alcobendas; Futuro Presente en la Sala Amadís dins del Programa de Creación Joven del INJUVE; o Contra la piel, dins del programa Àrea 60 del TEA (Tenerife).

Ha treballat amb museus i institucions com Laboral  de Gijón, Museu És Baluard de Mallorca, PHotoEspaña, SCAN Tarragona, o el Centro Atlántico de Arte Moderno (CAAM), entre altres.

Gonzalo Golpe
Membre del jurat del premi Full Contact

És llicenciat en Filologia Hispànica i diplomat en Edició i Publicació de Textos per la Universitat de Deusto. Especialista en autoedició i producció gràfica.

Comissaria projectes artístics com: Ixil Ar, un diàleg entre els fotògrafs Jon Cazenave i Alejandro Marote, sota la influència de Jorge Oteiza (2014-2015); Voodoo Gravity, un laboratori de creació editorial cocomissariat amb Verónica Fieiras, i organitzat per la Sotsdirecció General de Promoció de les Belles arts del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i PHotoESPAÑA 2017; Fotobook. Un cas d’estudi, projecte expositiu i itinerant amb Nicolás Combarro 2017; Irreductibles d’Alberto García-Alix, Kyotographie 2018 International Photography Festival.

Col·labora com a editor en The Portable Photo, una col·lecció d’aplicacions d’autor de fotògrafs espanyols contemporanis impulsada per espadaysantacruz Studio. Dirigeix la col·lecció d’assajos fotogràfics 64P per a la Fàbrica.

Carmen Dalmau

Membre del jurat del premi Full Contact

Directora de la Galería Cero de Madrid, especialitzada en fotografia actual. Professora d’història de l’art i estètica en el Màster de fotografía EFTI. Es comissària independent i crítica d’art. Autora del blog de fotografia Ante vuestros ojos.

Nathalie Locatelli
Membre del jurat del premi Full Contact

Després d’una llarga carrera en el camp de la comunicació a la firma Cartier, a través de la qual va organitzar nombroses exposicions internacionals i fires, Nathalie Locatelli decideix realitzar un canvi i dedicar-se plenament a la seva passió: la fotografia. El 2006 obre una de les galeries d’art més importants del Marroc, la Galerie 127.
En els dotze anys de la seva existència, la Galerie 127 s’ha dedicat exclusivament a la fotografia contemporània organitzant seixanta exposicions individuals. Els temes principals que explora la són els referents a l’Àfrica i, també, a promoure els artistes marroquins a l’escena internacional. En aquest sentit, la galeria va ser seleccionada com respresentant del Marroc a Paris Photo 2009. L’any 2013 va ser seleccionada per Paris Photo Los Angeles amb l’exposició individual de Carolle Bénitah.

Vicenç Altaió
Membre del jurat del premi Full Contact

És poeta, assagista, traductor de teatre, crític d’art, articulista d’opinió, agitador cultural i traficant d’idees. Va ser director del centre KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) del 1990 fins al 2008 i del 2009 fins al 2013 ho va ser de l’Arts Santa Mònica (Arts, Ciència, Pensament i Comunicació). Actualment és el president de la Fundació Joan Brossa. Ha estat comissari de nombroses exposicions de tema artístic, literari i científic, així com de l’Any Miró, de l’Any Pla i de l’Any Dalí. Darrerament ha publicat Miró i els poetes catalans (2016) i, amb Josep M. Sala-Valldaura, Mig segle de poesia catalana. Del Maig del 68 al 2018 (2018).

Foto: Carles Mercader

FOLLOWERS - FULL CONTACT 2018

Cèlia del Diego

És directora del Centre d’Art La Panera de Lleida i presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art. Ha estat directora del CA Tarragona Centre d’Art, directora artística de 2011 lumens i la Capella de Sant Roc de Valls, i adjunta de direcció de la Galeria Toni Tàpies de Barcelona. Ha realitzat projectes al Bòlit (Girona), Lo Pati (Amposta), Arts Santa Mònica (Barcelona), M|A|C Mataró, CaixaForum (Tarragona, Lleida i Palma), Palazzo della Frumentaria (Sàsser) o La Casa Encendida (Madrid).

Lucía Boned

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de València. Després de treballar diversos anys en llibreries de València i Barcelona, en l’actualitat és coordinadora de l’editorial Terranova, especialitzada en llibres de fotografia.

Ana Ramírez

Treballa en torn del fotollibre i les publicacions d’artista, així com coordina i produeix exposicions. Ha treballat com a directora de comunicació a The Private Space i com a directora del programa d’activitats i exposicions a The Folio Club. Ha estat membre del jurat als premis Docfield Dummy Award i al millor projecte de fotolibro a Art Photo Barcelona. Ha treballat a la galeria RocioSantaCruz. En aquests moments, prepara l’obertura d’un nou espai expositiu a Barcelona, que s’inaugurarà a finals de 2018.

Fernando Peracho

Codirector, juntament amb Brauli Teixidó, de la galeria especialitzada en fotografia a Barcelona Valid Foto BCN.

Ha comissariat exposicions a: Colita, Ricard Terré, Pentti Sammallathi, Masao Yamamoto, Claude Nori, Toni Catany, Josef Hoflehner, Henry Horenstein o Michael Kenna, entre altres.

Elina Norandi

És comissària independent i crític d’art. És membre de la Asociación Internacional de Críticos de Arte (AICA) i de l’Asociació de Crítics d’Art de Catalunya (ACCA). Forma parte del consell editorial de la revista M-Arte y Cultural Visual (Madrid). Ha dirigit les edicions catalanes del Festival Miradas de Mujeres (MAV). És comissària de la programació de l’Any Sacharoff.

Gustavo Alemán (Murcia, 1977)

Es fotògraf i editor a Fuego Books, editorial dedicada a la publicació de llibres de fotografia. Forma part a més del col·lectiu Underphoto, que desenvolupa labors de formació i gestió cultural entorn de la fotografia. Com a autor, ha publicat el monogràfic (No) soy de aquí (2013) i ha col·laborat en altres publicacions col·lectives. És professor de fotografia i col·labora amb escoles a Alacant, Madrid i Barcelona.

Félix Merino

És un dels fundadors de ZOOM, la primera agència 100% digital d’Espanya. Creada en 1997, ZOOM ja utiltizava la xarxa per a distribuir tots els treballs que produïa o representava. Avui, s’ha especialitzat a seleccionar 15 treballs per any per a donar-los-hi visibilitat en mitjans, exposicions o altres formats a tot el món.

Noe Lavado
Helena Rovira

Lindero Libros és una petita editorial independent per l’autopublicació que neix com a plataforma per editar projectes propis i investigar dins l’àmbit de la fotografia impresa amb publicacions de tirades curtes i limitades. El nostre catàleg es configura a partir del simple fet de viatjar per fer fotografies, l’interès resideix en el redescobriment de llocs limítrofs i comuns.
Creat el 2012 per Noe Lavado (dissenyadora gràfica) i Helena Rovira (fotògrafa) a Barcelona, Lindero Libros és un projecte autogestionat, la producció del qual es basa en impressions bàsiques, materials cuidats i fets a mà.

Antonio Lachós

Tècnic Superior en Fotografía Artística i llicenciat en Comunicació Audiovisual. Coorganizador del festival de fotografía BFoto.

Emilie Hallard

És especialista en fotollibres. Amb la creació del festival Li PhotobookFest, del Paris Photobook Club i de l’editorial Maria Inc.   dóna suport a la fotografia d’autor, l’escena independent i des de l’últim llibre, publica exclusivament a autores.

Ha sigut assistent del fotògraf Antoine d’Agata i de la galerista Michelle Chomette a París. Milita per la igualtat de gènere a través de la seua selecció d’artistes dins de la seua línia editorial així com en la representació de la dona en el seu treball personal.

Helena Velez Olabarria

Forma part de l’equip de la Fundació Photographic Social Vision des de l’any 2009.  En l’actualitat, és responsable de l’àrea Projectes de la Fundació i dela direcció artística del festival de fotografia documental DOCfield Barcelona.

Irene de Mendoza

Directora artística de la Fundación Colectania. Ha comissariat exposicions, com La tentación de existir (2015) sobre los fotógrafos Christer Strömholm y Anders Petersen; FOTOLIBROS. Aquí y ahora (2014); Transiciones (2014) sobre el fotògraf Manel Armengol, i Joan Colom. Álbum (2011).

Sonia Berger

El 2010 crea, juntament amb Jose Manuel Suárez Dalpine, una editorial i llibreria online especialitzada en fotografia. Actualment compagina l’activitat de Dalpine amb l’edició i la traducció, i des del 2013 forma part de La Troupe, col·lectiu de professionals del sector editorial i expositiu dedicat a projectes artístics.

Isabel Lázaro

Es directora i fundadora d’Art Deal Project, galeria i llibreria de Barcelona. Actualment, un dels seus principals projectes és l’activació del circuit fotogràfic a Barcelona a través de la creació i direcció del festival Art Photo Bcn, que en aquest 2018 ja ha complert cinc edicions.

Paulo Cacais

Estudi Tigomigo és un projecte que neix de la passió per l’art, la bellesa i per compartir moments únics que ens facin riure, créixer, reflexionar. Ens agrada apostar per creadors joves, però sobretot per artistes que ens facin vibrar amb les seves propostes, que es qüestionin al món, que ho facin una miqueta millor i més bell. Per això entre aquestes parets caben tot tipus de tècniques, formats, projectes.

Antonio Pérez Rio

Fundador de LENS Escuela de Artes Visuales i director del seu espai expositiu The Showroom.

Creador del blog Una altra forma de mirar, especialitzat en textos que promouen la reflexió sobre la pràctica fotogràfica. El seu projecte Lo inevitable va ser publicat a OjodePez, i al British Journal of Photography.

Roberto Villalón

Periodista, fotògraf, comissari, dinamizador… Director de Clavoardiendo Magazine.

Rocío Santacruz

És la directora de la Galería RocioSantaCruz. La galeria vol ser un contenidor d’idees, un espai de discussió i difusió de pràctiques artístiques contemporànies en tots els suports, i amb una atenció especial feia la fotografia, el cinema experimental i l’edició de llibres d’artista.

Meritxell Álvarez

Cofundadora i directora de Projekteria [Art Gallery], galeria amb seu a Barcelona, compromesa amb la fotografia artística contemporània i els artistes emergents. És gestora cultural i comissària del IV Young Gallery Weekend Festival Barcelona.

Iol Ortiz

Després de treballar a les millors galeries especialitzades en fotografia de Barcelona, s’obre camí a Madrid com a comissària de TAI_Lab.

Rebeca Méndez

El Catascopio és una galeria que posa en valor i a l’abast del públic l’obra original d’artistes emergents. Situada al Poble Sec, El Catostopio també té una rebotiga amb una selecció d’obres d’art i publicacions idependents.

Laura Salvadó

Co-fundadora i directora de la galeria Fifty Dots, galeria d’art ubicada a Barcelona especialitzada en fotografia contemporània, amb un espai dedicat a l’exposició i venda d’edicions limitades i certificades d’artistes nacionals i internacionals.

Montse Puig

Llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Cursa estudis de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i completa la seva formació amb tallers amb Eduardo Momeñe, José Manuel Navia i Pablo Ortiz Monasterio, entre altres. Fascinada des de sempre pels llibres, y després de treballar durant 13 anys en una gran editorial, el 2012 funda Ediciones Anómalas, una editorial dedicada a la fotografia .

Pedro Torres

És comissari independent i artista visual. Ha estat involucrat en la coordinació, gestió de projectes i exposicions en ArtsLibris Barcelona, Blueproject Foundation, LOOP Discover, Premi Miquel Casablancas–Sant Andreu Contemporani. Ha comissariat els projectes Look Up at the Sky (EspaiDos/Sala Muncunill, Terrassa), HerSelves (cocomissariat, Blueproject Foundation), Alter-retrato – entornos, representación e identidad (ArtDeal Project i The Folio Club, Barcelona), TPS Loves Emergent Artists i Pas de Deux (The Folio Club). Web

Xavier de Luca (Barcelona, 1980)

Ha centrat la seva formació en l’àmbit de l’art contemporani, la fotografia i la gestió cultural. Actualment, desenvolupa la seva tasca professional com a adjunt de direcció a la Fundació Suñol de Barcelona i JISER Reflexions Mediterrànies, on és el director.

Juan Naranjo

És director de Juan Naranjo Galería de Arte & Documentos de Barcelona.

Activitat que ha compaginat amb la d’historiador de la fotografia i amb el comissari d’exposicions. Les seues línies de recerca s’han centrat en els diferents usos i funcions de la fotografia i en els canvis que han introduït les noves tecnologies en l’esfera artística.

Jordi Antas

Comissari independent i mediador. És fundador i curador de l’espai independent Dafo Projectes a Lleida. Ha comissariat exposicions a la Fundació Arranz-Bravo (2017), el cicle expoistiu Un peu fora. Expedicions i diàspores a l’Espai 13 de la Fundació Miró de Barcelona (temporada 2016-2017), el cicle expositiu Pertorbacions, a la Capella de Sant Roc de Valls (temporada 2013-2104); La figura perfecta, L’estendard daurat, Els Immutables o Llegendes de combat, aDafo, Lleida (2012-2014). En l’actualitat forma part de l’equip curatorial d’Orbital Residency, a Santander, i del Centre d’Art la Panera a Lleida; a més és docent a l’escola d’art EAM Leandre Cristòfol de Lleida. Actualment prepara exposició al Centre d’Art la Panera i al Centre d’Art Maristany. Web

Julio Álvarez Sotos

Propietari i director de la Galeria Spectrum Sotos de Saragossa des de 1977.
Comissari d’exposicions i festivals internacionals de fotografia com Tarazona Foto i Huesca Imagen.

Vicenç Boned

Vicenç Boned és col·leccionista de fotografia contemporània. És fundador de la Galeria Tagomago a Barcelona i París. Ha participat en nombrosos festivals, fires i tallers dedicats a la fotografia.

Stefano Marchei

És comissari independiente, gestor cultural y fotògraf. Ha treballat a diferents projectes, museus i institucions entre Itàlia i Barcelona. Des de el 2015 col·labora en la gestió de la galeria Art Deal Project i és coordinador General del Festival de Fotografía Emergent Art Photo BCN.

Rafael Levenfeld

En l’actualitat forma part de l’equip directiu del Museo Universidad de Navarra

El 1980 funda la revista Photovision juntament amb Joan Fontcuberta, Adolfo Martínez i Ignacio González. El 1983 crea l’Escola de Tècnica i Estètica Fotogràfica a Madrid. Del 1991 al 1992 és nomenat assessor de la Fundació “la Caixa”. Des del 1996 està associat amb Valentín Vallhonrat per a l’arxivament, la conservació i l’exposició de col·leccions fotogràfiques. Des del 1997 és assessor del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Des del 1987 ha comissariat més de 40 exposicions per a diversos museus i centres nacionals i internacionals. És a més fotògraf, professor, editor, etc.

Sema D’Acosta

Comissari Talent Latent 2018.
És investigador, crític d’art i comissari independent. És membre del Consejo de Críticos de Artes Visuales de España i del Instituto de Arte Contemporáneo (IAC). És comissari col·laborador de SCAN (Spanish Contemporary Art Network); i comissari del Premi de Fotografia Contemporània Pilar Citoler. Ha realitzat sengles mostres monogràfiques a Santiago Ydáñez, Ángel Marcos, Dionisio González, Miki Leal, Miguel Ángel Tornero, Juan del Jonc o Joan Fontcuberta.

Frederic Montornés

Crític d’art i comissari d’exposicions independent.

Llicenciat en Història de l’Art per la UB s’especialitza en comissariat d’exposicions.

Amb una activitat ininterrompuda des de finals dels 80 ha realitzat un important nombre d’exposicions principalment entorn dels discursos de les escenes artístiques emergents. Blog

Onofre Bachiller

Es editor gràfic de l’Agencia de Reportajes Zoom .

La seua pràctica artística part de l’experiència personal i pren focus en pràctiques relacionals, utilitza la fotografia com a mitjà per a reflexionar sobre problemes que afecten una comunitat i abordar-los sota el prisma de l’art, aportant possibles solucions. En aquesta adreça ha realitzat recentment una sèrie de workshops a República Dominicana amb el lema “brossa i art”.

Antonio Luque

Artista visual, codirector de l’espai de creació contemporània La Grey i de L’ull a la mà, microedicions. Director de la revista Corpus Delicti, i comissari independent.

Vols ser follower?

Si ets una galeria, festival, centre d’art, comissari, crític, col·leccionista o editor i vols assistir com a follower a Full Contact, sol·licita-ho, acreditant el teu càrrec.

Activitat finalitzada

MUN 3LIN Negro

Sergi Grau

És graduat en disseny gràfic a l’EADT, on actualment és professor de projectes al departament de gràfica publicitària i de l’assignatura de llenguatge audiovisual. Forma part de l’equip fundador de Llumull Accions Audiovisuals i del projecte Pàrquing (espai cultural i expositiu als Pallaresos).

Ramon Sicart

Director de la Galeria Sicart 2000-2017. Editor.

Felipe Abreu

Editor, crítico y comissário independiente, Felipe és el responsable por la creación y publicación de OLD, una revista con 73 ediciones, que ha presentado más de 250 fotógrafos emergentes en los últimos 7 años. Felipe también actua como comissário, colaborando con los festivales Valongo y Festival de Fotografia de Tiradentes, en Brasil. Además de eso, Felipe colabora con una serie de publicaciones de arte como Bravo! y Zum.

Web