Far away from home: the voices, the body and the periphery

Hristina Tasheva

Dates de l’exposició:

Del 18 de novembre de 2022 al 7 de gener de 2023

Lloc:

Personal Galeria Tarragona
Carrer Major, 36
43003 Tarragona

Horari:

De dilluns a divendres: de 10 h a 13 h i de 17 h a 20.30 h
Dissabtes: de 10 h a 14 h

Fora de l’horari habitual, trucant al Tel. 658 881 661 (Antonio Gómez)

Informació:

Inauguració de l’exposició
18 de novembre a les 18.30 h

Visita comentada a càrrec de l’artista (en anglès)
19 de novembre a les 19 h

Artista:
Hristina Tasheva

Accés per a persones amb mobilitat reduïda
Entrada lliure

Organitza:

SCAN Tarragona
Personal Galeria Tarragona

Personal

Ets comunista? Aquesta és la pregunta que un ciutadà neerlandès li va fer a Hristina Tasheva, nascuda i educada a la Bulgària comunista l’any 1976, quan feia poc temps que s’havia instal·lat a viure als Països Baixos.

Tasheva va ser una immigrant il·legal al cor de l’Europa democràtica i, per bé que ara ja té la nacionalitat holandesa, la idea que pot ser vista pels occidentals com una comunista en terra estranya, encara roman en el seu pensament. Aquest desacord l’ha dut a investigar la seva pròpia història i la percepció que la societat europea té sobre les ideologies del passat i present (nacionalsocialisme, comunisme i capitalisme), de les quals deriva l’Europa que coneixem.

Com s’organitza la cultura de la memòria? Com construïm la nostra identitat? Com ens veuen els altres? Per respondre aquestes preguntes, Tasheva ha viatjat fins als camps de concentració nazis d’Alemanya, França o Polònia (on molts comunistes holandesos van ser executats), i també ha investigat a Bulgària, el seu país, on es desconeixen les ubicacions exactes dels camps comunistes.

Hristina Tasheva (Bulgària, 1976) és una narradora visual i investigadora establerta als Països Baixos. Com a ciutadana de l’Europa de l’Est que viu a Europa Occidental, la migració i la identitat han estat temes centrals en la seva obra. Utilitza la fotografia, el text i la performance com a mitjans expressius. Tasheva desenvolupa la majoria dels seus projectes en format fotollibre.

En el període 2020-2024, la recerca i realització del seu nou projecte Far away from home: the voices, the body and the periphery estan subvencionades pel Mondriaan Fund Stipendium for Established Artists in the Netherlands.

www.hristinatasheva.com