Nparanpare

Daniel Casanovas

Homes grans xerrant a l’ombra d’un arbre, en un saló de la paraula al centre del poble, just darrere de la mesquita blava construïda recentment. © Daniel Casanovas

Noi cridant l’atenció, en un dia de festa en què se celebra una lluita senegalesa (l’esport nacional). © Daniel Casanovas

Daniel Casanovas (Salt, Girona,1994) construeix un discurs visual amb l’objectiu de canviar la idea preconcebuda que es té del continent africà segons la qual “és una massa homogènia on tot són guerres, fam i tristesa” i donar a conèixer l'”Àfrica de la felicitat”.

Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Daniel Casanovas s’ha centrat en deixar constància gràfica de la vida en el petit poblat de Boulembou, ubicat al bell mig de la sabana senegalesa i situat a 30 Km de Gàmbia. Ancorat en la tradició rural (Boulembou està a dues hores en cotxe de la ciutat més propera amb supermercat) Casanovas ens explica com “el poblat viu una feliç vida rutinària”; “no hi ha sorpreses ni moltes expectatives”, explica i mostra, amb les seves imatges, com “això no és vist amb tristesa o desolació, sinó com una tranquil·litat ignorància que provoca el somriure quotidià”.

Per això, com a títol del reportatge, el fotògraf ha escollit el suggerent nom de «Nparanpare», que vol dir “bonic” en Sarahulle, l’idioma parlat a Boulembou.

EXPOSICIÓ

Del 18 de d’octubre al 19 de novembre 2018

NPARANPARE
Daniel Casanovas.

Fotògraf guanyador de la XVI Edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Escola d’Art i Disseny de Reus (EADR)
Espai Llimoner
Carrer del Vent
43201 Reus

http://www.dipta.cat/eadr/

Horari
De dilluns a divendres, de 9 a 20 h
Dissabtes, diumenges i festius, tancat
Entrada lliure

Organitza: INSPAI. Centre de la Imatge. Diputació de Girona.

Col·labora: Escola d’Art i Disseny de Reus (EADR). Diputació de Tarragona