TL – Oriol Miñarro

EXPOSICIÓ TALENT LATENT

ORIOL MIÑARRO (Barcelona, 1974)
Welcome to the Barrio

Welcome to the Barrio és un treball amb una visió especialment descarnada sobre el Raval de Barcelona. Un projecte amb una estètica no gens amable, àcid, sarcàstic (tot i que no busca pas la burla ni l’esperpent còmic: en el fons, el podem definir com a empàtic, perquè no jutja moralment el que descriu).

El nostre autor és com un superturista de l’extravagància aliena. Hi fa viatges de visita i hi retorna, personificada en aquests peculiars veïns, tan autèntics com xocants.

Els fotografiats per Miñarro no són gaire conscients de la seva pròpia aparença grotesca, atès que habiten un món (el seu barri) en què no es perceben (a ells mateixos) com a personatges pertanyents als marges del normal (per això es lliuren a la càmera sense reserves). Però el nostre autor sap que per a una mirada exògena sí que ho són (de grotescos) i s’encarrega d’identificar-ho amb la seva intel·ligent selecció d’instantànies (fragments de la realitat del Raval tan encertats com crus).

Aquesta obra no és pas de crítica social ni política. No és aquesta la pretensió que té. Miñarro ens ofereix un teixit emocional tan decadent com autèntic, sense filtre i sense prejudicis, amb «singulars companys de viatge que regeixen la seva vida per estranyes lleis no escrites, amos del secret del seu passat i portadors d’una essència que traspua barri pels quatre cantons».

© Oriol Miñarro

c-oriol-min%cc%83arro


c-oriol-min%cc%83arro