TALENT LATENT

Talent Latent. Inauguració:
17 d’octubre de 2018, a les 19 h
Dates exposició:
Del 18 d’octubre al 9 de desembre de 2018
Lloc:
Tingaldo 2
Moll de Costa
43004 Tarragona

TALENT LATENT 2018

En el món de la creació contemporània, i la fotografia no n’és una excepció, la hibridació de llenguatges i la interacció entre disciplines artístiques és un fet. Ja no es pot concebre la fotografia com un camp de treball aïllat, excloent. Actualment, molts joves fotògrafs (creadors) treballen indistintament amb la fotografia, el vídeo, el cinema o les instal·lacions. I les influències ja no són només fotogràfiques, sinó que també són cinematogràfiques, literàries, musicals, plàstiques o tecnològiques. Aquesta realitat ens du a mirar el fet fotogràfic des d’una mirada més polièdrica i oberta.

Per aquest motiu, enguany comptem com a comissari de Talent Latent amb Sema D’Acosta, un activista del món de l’art que entén la fotografia com un llenguatge viu i expressiu, i que ben segur que aportarà un punt de vista renovat i singular a la setena edició de SCAN Tarragona.

SEMA D’ACOSTA (Gerena, Sevilla, 1975)

Comissari Talent Latent 2018. És investigador, crític d’art i comissari independent. Llicenciat en Periodisme i en Història de l’art  per la Universitat de Sevilla. És membre del Consejo de Críticos de Artes Visuales de España i del Instituto de Arte Contemporáneo (IAC). És comissari col·laborador de SCAN (Spanish Contemporary Art Network); i comissari del Premi de Fotografia Contemporània Pilar Citoler.

Ha publicat diversos llibres especialitzats sobre art contemporani i fotografia, entre els que destaquen: Joan Fontcuberta. PhotoBolsillo (2017), Imago, Ergo Sum. Joan Fontcuberta (2015) i Stand By_012. Guia de fotografia andalusa actual (2012), a més d’haver escrit assajos monogràfics sobre diferents artistes.

Com a comissari destaquen sengles mostres monogràfiques de Santiago Ydáñez, Ángel Marcos, Dionisio González, Miki Leal, Miguel Ángel Tornero, Juan del Jonc o Joan Fontcuberta.

Així mateix, ha estat director d’importants esdeveniments de reflexió entorn de la fotografia contemporània com: Foto_Foro de Expertos de la XIII Bienal de Fotografía de Córdoba (2013) o les jornades El presente y el futuro de la fotografia a Espanya (2012) celebrada en el Círculo de Bellas Artes de Madrid.

Talent Latent
Les edicions precedents

La primera edició de l’exposició col·lectiva Talent Latent va tenir lloc al refugi del Moll de Costa del Port de Tarragona entre el 14 d’abril i l’11 de maig de 2008, en el marc del primer SCAN, Manifestació Fotogràfica, coorganitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona.

Fa 10 anys, doncs, aquell primer Talent Latent va ser la gran aposta del festival SCAN. La intenció era clara: visibilitzar els nous artistes que, amb carreres encara incipients, treballaven essencialment en el terreny de la fotografia des de l’àmbit nacional i internacional.

Des de llavors, sis han estat les exposicions Talent Latent realitzades, i han exhibit el treball d’una setantena d’artistes joves d’arreu del món.

En aquest temps, han estat quatre els equips de comissaris responsables de la selecció d’artistes. Cadascun d’ells ha impregnat Talent Latent d’una mirada personal i exclusiva que han convertit aquesta exposició un referent internacional de qualitat inqüestionable. Ells i elles han estat: Marta Dahó, Tanit Plana i Álvaro de los Ángeles (2008); Cristina Zelich (2009); i Jesús Micó (2010, 2012, 2014 i 2016).

Producció Talent Latent
Josep Rigol
joseprigol@scan.cat

#TalentLatentSCAN
#SCANTarragona

JPG_COLOR_LOGO_PORTDETARRAGONA