Ex – Fotografia Ornamental. Escenes de Caça

Fotografia Ornamental. Escenes de Caça
Valentín Vallhorat

Del 20 d’octubre 2016 al 8 de gener de 2017
Inauguració: dijous, 20 d’octubre, a les 19 h

La transformació de les màquines de guerra en objectes ornamentals, a tra- vés de la fotografia, marca i dóna títol a l’estratègia visual sobre la qual s’or- ganitza el cicle al qual pertany aquest treball de Valentín Valhonrat. L’atenta espera als escenaris on es desenvolupa aquesta transformació –bases aèries, pistes d’enlairament, aeroports que han deixat de ser per a ús civil, espectacles i fires d’aviació i armament, etc.– permet establir una íntima relació amb un escenari en què, durant mesos, no hi passa res més que el pas lent de les boires, quan n’hi ha. Hom diria, aleshores, que som davant de fotografia de paisatge.

Als espais als quals ha tingut accés l’autor, la major part del temps no hi ha cap avió de guerra. Es la seva eventual i efímera presència el que justifica l’existència d’aquestes fotografies de paisatge. En aquestes plataformes se succeeixen temps d’íntima espera, en els quals el que es desplega davant del fotògraf són aquestes pacífiques i lluminoses “escenes de cacera”, mancades de sentit utilitari, construccions en torn a la vacuïtat, responsables del títol de la sèrie que completa el nom d’aquesta exposició.

Les fotografies d’aquesta exposició pertanyen a una àmplia sèrie que inclou armament contemporani: helicòpters, submarins, míssils, torpedes, caces polivalents, de superioritat aèria, avions de combat, bombarders, interceptors.

Fundació Forvm per a la Fotografia
Carrer d’en Granada 11
43003 Tarragona
Tel.: 977 223 118
info@fundacioforvm.com

Horari
De dimarts a divendres, de 15 a 21 h
Dissabtes, de 9 a 14 h – 16 h a 21 h
Diumenges, de 9 a 15 h
Dilluns tancat

Organitza: Fundació Forvm per a la Fotografia

Comissària: Chantal Grande