Territorial

Elisenda Rosàs i Tosas

© Elisenda Rosàs i Tosas

Durant uns mesos, mentre treballava com a arquitecte als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona, vaig tenir l’ocasió de visitar llocs que per a mi eren desconeguts i que, potser, en altres circumstàncies, no hauria visitat, com, per exemple, aquest indret: 41° 7′ 0,38″ N – 1° 15′ 29,42″ E

Hi arribava, veia l’objecte que seria el protagonista del meu següent informe i el fotografiava. Un vespre qualsevol vaig agafar la fotografia d’una inspecció i, a partir del que em va suggerir la imatge, vaig escriure uns versos.

 

“[…] Enamorat recorro

la teva pell i penso

que vull que els teus batalls

proclamin sons de festa. […]”

 

L’anècdota es va convertir en costum, i al cap dels mesos em vaig trobar amb un plec de textos que, de sobte, eren ja un recull.

Darrere aquest conjunt de llocs-fotografies-poemes que ara podeu recórrer no hi ha, doncs, cap voluntat de fer un projecte unitari. La unitat del conjunt la donen, només, les circumstàncies: que les inspeccions en què van ser preses les imatges s’emmarquen en un territori concret que va del Priorat al Baix Penedès, passant pel Camp de Tarragona i la Conca de Barberà; que les imatges van ser preses sense cap voluntat estètica i a efectes purament laborals; que els poemes van ser fets durant algunes nits del 2016 i el 2017, i que el protagonista dels versos és sempre el patrimoni arquitectònic o paisatgístic.

EXPOSICIÓ

Del 17 d’octubre al 9 de desembre 2018

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) Tarragona
Sala Annexa
Carrer de Sant Llorenç, 20-22
43003 Tarragona

Tel.: 977249367

cultura.tar@coac.net

Horari
De dilluns a divendres, de 8 a 15 h. Dimarts i dijous, fins a les 18 h
Dissabtes, diumenges i festius, tancat
Entrada gratuïta

Organitza: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Demarcació de Tarragona