Per tercer any consecutiu SCAN Tarragona organitza el Premi FULL CONTACT que distingirà al millor fotògraf o fotògrafa d’entre els participants a l’activitat Full Contact 2016. El premi, patrocinat per la Fundació Mútua Catalana, consistirà en la producció d’una exposició individual, a Tarragona, durant l’any 2017.


El jurat professional del Premi FULL CONTACT 2016 estarà compost per:

Rafael Doctor Roncero (Calzada de Calatrava, 1966). Historiador d’art, comissari, gestor cultural i col·leccionista. Va ser director de l’Espacio Uno del Reina Sofia (1997-2000); creador i director del MUSAC (2002-2009); i director de la Fundació Santander 2016. Des de 2011 i fins a l’actualitat dirigeix els Encontros de Artistas Novos en Cidade da Cultura de Santiago de Compostel·la. Actualment també és director de l’editorial Los Doscientos.

Christian Caujolle (França, 1953). Comissari i crític. Ha estat fundador de l’Agència Vu; impulsor del festival Photo Penh; director dels Rencontres d’Arles; o jurat del World Press Photo, entre moltes de les activitats desenvolupades al llarg de la seva immensa carrera professional, en el camp de la fotografia internacional.

Jorge Ribalta (Barcelona, 1963). Fotògraf, comissari i crític català. Ha Treballat com a cap del Departament d’Activitats Culturals del MACBA (1999-2009) i ha sigut comissari de diverses exposicions com Jo Spence. Más allá de la imagen perfecta. Fotografía, subjetividad, antagonismo (MACBA, Barcelona, 2005) o Helen Levitt. Lírica urbana. Fotografías, 1936-1993 (MUICO Photoespaña, Madrid, 2010).

Érika Goyarrola Olano (Bilbao, 1984). Comissària independent i professora. Doctora en Humanitats, màster en Estudis Comparats en Literatura, Art i Pensament per la Universitat Pompeu Fabra. Ha comissariat Alt-architecture a Caixaforum Barcelona (2016) en el marc del certamen Comisart. Al costat de Nicolás Combarro ha comissariat De la forme à la émotion a el Cent Quatre de París (2016) i el cicle d’exposicions 1+1=12. Encuentros de Fotografía Contemporánea a l’Institut Français de Madrid (2014).

Sema D’Acosta (Sevilla, 1975). Crític d’art i comissari i ha editat diferents llibres d’art contemporani com a Pensaments sobre art contemporani per a tots els públics. Entre d’altres, ha comissariat l’exposició Joan Fontcuberta. Imago ergo Sum (2015), al Canal d’Isabel II de Madrid. Ha escrit assajos o textos sobre múltiples artistes, entre altres Pieter Hugo, Luis Gordillo, Miguel Ángel Tórnero, Ignacio Tovar o Juan del Jonc. Un dels seus últims projectes és la mostra EXPECTATIVA Y MEMORIA. ESPAÑA – MARRUECOS / XX-XXI’ (2015-16), una ambiciosa exposició que reflexiona sobre la imatge del nord del Marroc a l’últim segle partint de fotògrafs històrics com José Ortiz Echagüe, Bartolomé Ros o Nicolás Muller.

Semíramis González (Gijón, 1988). Comissària i blogger. Llicenciada en Història de l’Art. Ha cursat el Màster en Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual en el Museu Reina Sofia per la Universitat Complutense. En l’àmbit professional ha comissariat diferents exposicions a La New Gallery (Madrid), a la Galeria Zero (Madrid), o a la galeria Gema Llamazares (Gijón). Ha participat en el projecte ARQUEJO Bloggers, en LABlog i en L­ABoral Centre d’Art. Actualment coordina el blog del Projecte Museu de Museu Es Baluard.

Pierre Stiwer / Paul di Felice (Luxemburg). Són els fundadors de Café Crème, associació sense ànim de lucre, a Luxemburg, que organitza i dirigeix The European Month of Photography Luxembourg.

Valentín Vallhonrat (Madrid, 1956). Comissari, artista i assessor de diversos centres d’art a Espanya. L’any 1985 li van concedir el Cecil Beaton Award de Londres. Actualment, forma part de l’equip que assumeix la direcció artística del Museo Universidad de Navarra.

Chantal Grande (França). Establerta a Tarragona, és directora artística del festival internacional de fotografia SCAN Tarragona i exdirectora de la Galeria Forvm de Tarragona. Pionera del galerisme fotogràfic internacional, col·leccionista i comissària de nombroses exposicions internacionals (Nova York, París, Arles, Moscou, Roma, Barcelona, Madrid). Ha estat directora artística durant dos anys del festival de Cahors, (França) i consellera artística per la Fundation HSBC pour la photographie a París. Actualment dirigeix al costat de David Balsells la Fundació Forvm per la Fotografia de Tarragona.

Més informació i bases de la convocatòria Full Contact


Full Contact és una activitat ideada i dirigida per Jesús Vilamajó