Activitats

Del 3 al 9 d’octubre del 2016
De 10 a 14 h
Realització de retrats pels carrers de Tarragona

Diumenge 16 octubre
De 10 a 11 h
muntatge de les imatges al Tinglado 4 del Port de Tarragona.
Sessió oberta d’11 a 14 h

Activitat gratuïta

Intervenció fotogràfica en els Tinglado 4 del Port de Tarragona per mostrar la cara dels tarragonins d’una forma poc habitual: amb els ulls clucs i deixant-se retratar en qualsevol indret de la ciutat i tot evitant establir la comunicació amb la mirada o la confrontació amb qui el mira; és a dir, tot deixant-se anar. Demanarem als participants que tanquin els ulls i que pensin en allò que més els agrada de la ciutat, o allò que els inspira, i que ens diguin, amb una paraula, què significa per a ells viure a Tarragona. Donarem als vianants un petit flyer que explicarà breument el sentit de l’acció i els convidarem a baixar al Port el dia de la presentació per veure el mural dels rostres tarragonins.

Organitza: CliCme i SCAN Tarragona
Col·labora: Port de Tarragona
www.clicme.esDel 19 al 22 d’octubre del 2016

La Cantonada
Photo Meeting Point. Projeccions fotogràfiques

El Cafè La Cantonada és el punt de trobada dels autors i visitants de l’SCAN Tarragona 2016, on trobaran un lloc per conversar, intercanviar experiències o mostrar els projectes personals.

Durant aquests dies, s’hi projectaran les obres dels fotògrafs que han participat en les tres darreres edicions d’”Objectiu Actiu”.

Horari de les projeccions
Dimecres 19 d’octubre, de 18 a 21 h
Dijous 20, divendres 21 i dissabte 22 d’octubre, de 21 a 01 h

Cafè La Cantonada
Carrer Fortuny, 23
43003 Tarragona

www.facebook.com/cafelacantonada

Organitza: Cafè La Cantonada 

 

Del 20 al 23 d’octubre del 2016

De temporada
Gerard Boyer / Albert Cilveti / Pep Escoda / Empar Ibanyes / Ruben Perdomo / Cristina Serra

De Temporada és un col·lectiu de fotògrafs que treballen el documentalisme amb una mirada centrada en la relació vivencial del paisatge que retrata la vida cultural. Tanmateix treballa temátiques que giren al voltant dels drets humans en escenaris que viuen processos de transformació social.

De Temporada desenvolupa la seva activitat en diversos països d’Europa, América llatina, EEUU i Japó, però té el seu nexe d’unió habitual en una parada ambulant del mercat del Forvm de Tarragona, promovent la fotografia de Km0.

Parada ambulant de fotografia
Tinglados del Port de Tarragona
Moll de Costa del Port de Tarragona
43004 Tarragona

Horari: d’11 a 18,30 h

Organitza: De TemporadaObjectes quotidians. SCAN a les aules de secundària. En el marc del projecte “L’artista va a l’escola” que vol apropar l’art contemporani als centres educatius.

Opció 1: Diferents fotògrafs locals coordinats per Laura Rodríguez ,Thais Salvat i Eloïsa Valero.
Opció 2: Laura Rodríguez

Primer trimestre del curs escolar 2016 – 2017

L’ús de la imatge i de les xarxes socials és un dels referents constants del món adolescent. Milers de fotografies són pujades a Instagram reflectint una mirada fresca, directa i viva de la seva quotidianitat. Proposem anar més enllà: Realitzar un treball de mirada fotogràfica i aplicar-lo al dia a dia dels nois i noies adolescents, a partir dels seus objectes quotidians (natura morta). Es tracta de realitzar un trajecte pel quotidià dels adolescents, a partir de la xarxa Instagram (o el correu electrònic com alternativa).

Opció 1: Cada centre educatiu que ho demani, rep una hora lectiva d’introducció al tema fotogràfic (natura morta) no només des d’una perspectiva històrica, sinó també des dels referents de la xarxa.

Opció 2: La professora i fotògrafa Laura Rodríguez farà una sessió formativa sobre el tema de la natura morta al professorat interessat, no només des d’una perspectiva històrica, sinó també des dels referents de la xarxa, i concretaran junts la proposta didàctica a desenvolupar a les aules.

En una segona fase (de les dues opcions) els estudiants pujaran a la xarxa (Instagram) les seves fotografies o bé les enviaran al correu de “L’artista va a l’escola”.

Organitza: El Teler de Llum / L’artista va a l’escola
Coordinació: Laura Rodríguez / Eloïsa Valero / Thais Salva.

Informació: lartistavaalescola@gmail.com

https://lartistavaalescola.wordpress.com/Bonavista. Càpsula TV
David Mocha (imatge) / Carles Marquès (text)

Bonavista és un barri lligat als seus orígens de la Espanya rural i a la indústria petroquímica; és un paisatge modelat per les experiències i històries dels seus habitants, que van trobar en aquest territori un lloc on viure. Ara, des d’El Teler de Llum es produiran quatre capítols per ser emesos en les televisions locals a manera de càpsules. La primera peça serà la del David Mocha i comptarà amb la narració d’un text del Carles Marqués.

David Mocha (Tarragona, 1982) va ser guanyador del 19 FotoPres laCaixa amb el seu treball “Bonavista” i ha exposat les seves fotografies a espais com ara CaixaForum Madrid i Barcelona o CentroCentro Cibeles a Madrid.

El periodista Carles Marquès (Tarragona, 1962) ha intentar atrapar en poques paraules les idees de llibertat, dignitat i austeritat que, sobre el barri de Bonavista, li transmeten les fotografies de David Mocha. I ho ha fet a través d’una ficció, que vol reivindicar també aquestes idees, i la potència de Bonavista, tant del barri com del treball del fotògraf.

Organitza: El Teler de Llum

http://eltelerdellum.tarragona.cat

Comissària: Chantal Grande2n Ral·li fotogràfic #CentresCivicsTGN2016

Convocatòria d’activitat gratuïta

Del divendres 11 de noviembre del 2016 a les 19 h al dissabte 12 de novembre del 2016 a les 19 h

T’agrada la fotografia? T’agradaria participar activament a l’SCAN? Et fem una proposta que no podràs rebutjar: El 2n Ral·li fotogràfic #CentresCivicsTGN2016 es farà del divendres 11 de novembre 2016 (19h) al dissabte 12 de novembre 2016 (19h)

Tens 24 hores per realitzar i seleccionar les fotografies que participaran al concurs:

Les millors fotografies formaran part de la segona exposició “Ral·li fotogràfic #CentresCivicsTGN2016”. Podeu consultar les bases a la nostra web: http://centrescivics.tarragona.cat

Centre Sociocultural de la Part Alta
C/ Puig d’en Pallars, s/n
43003 Part Alta,Tarragona
Tel.: 977 221 009
ccpartalta@tarragona.cat
centrescivics.tarragona.cat

Activitat gratuïta

Organitza: Xarxa de Centres Cívics de Tarragona
www.centrescivics.tarragona.cat